Martin Eden olarak geçirdiğin bir gün ajanstaki en kötü günden daha iyidir!

Bakunin vardır, sıkı Rus! 




Rusların en anarşisti. İyidir, sıkıdır. Yaptıkları değil, düşündükleri devrimcidir. Anarşizmi bizim memleket ne kadar da karmaşıklık anlamında kullansa da, aslında karışıklık değildir anarşizm. Bildiğin zıpçıktılıktır, neden sorusunun bolca kullanıldığı bir dildir. Bizim gibi enflasyonist ülkelerde zıpçıktılık yapmak biraz zordur. Kim ne der sonra, hem bak gemisini kurtaran kaptan nidaları sarar etrafı. Oysa, Pareto'ya göre dünya ikiye ayrılır. Spekülatörler -ben bunlara devrimci diyorum- ve ikinci elciler-ben bunlara tırsaklar diyorum-. Spekülatör bildiğin anarşisttir, bildiğin düzeni yıkıp, yerine kendi bildiği-bildiğinden vazgeçmediği- düzeni kurma peşinde olan. 


Hop hemen dönüyoruz ajans alemine, o çok tuhaf o çok acayip ortama. Bakın bakalım, çevrenizde kaç tane spekülatör var, kaç ikinci elci var? Sen, mesela, nesin? Hangi aziz gruptasın? Başarılı olmuş markalar/ajanslar spekülatör olanlardır.
Nasıl mı? Bakın!



Onların tişörtünde VASAT ASLA KAZANAMAZ yazar. Tişörtü çıkarınca da görürsünüz canlı bir kalbi atarken. Aynısını bundan 100 yıl önce Martin Eden'e yapsaydınız, aynısını görürdünüz.

EVERY JACK HAS A LONDON.

No Response to "Martin Eden olarak geçirdiğin bir gün ajanstaki en kötü günden daha iyidir!"